Gemeente Vlissingen

Draag jij bij aan een sociale energietransitie?

Beleidsmedewerker Sociale Energietransitie (1 fte)

De energietransitie is in volle gang en iedereen gaat er mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de stijgende energiekosten van de afgelopen tijd, die gezorgd hebben dat veel huishoudens de energierekening niet konden betalen. Daarnaast zijn er ook steeds meer inwoners die aan de slag willen gaan met het verduurzamen van hun woning, maar hier niet altijd de middelen voor hebben of weten hoe dit aan te pakken.

Om de energietransitie te versnellen, maar ook om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het verlagen van het energieverbruik heeft de Rijksoverheid middelen ter beschikking gesteld. Eén daarvan is het Nationaal Isolatieprogramma (NIP), welke gericht is op het isoleren van particuliere woningen met een slecht energielabel. Daarnaast stelt de Rijksoverheid een regeling ter beschikking voor de aanpak van energiearmoede. In de functie van beleidsmedewerker sociale energietransitie ga jij aan de slag met o.a. deze twee regelingen.

We zijn al volop bezig om onze doelen uit de Strategische Visie 2040 te behalen. Dit geven we inhoudelijk vorm door lokale en regionale (Zeeuwse) samenwerking met overheden en particuliere initiatiefnemers en door het faciliteren van onze inwoners bij het verduurzamen van hun woning. Voor jou zijn vraagstukken over participatie, energietransitie, (energie)armoede, verduurzaming gebouwde omgeving en het samenwerken met inwoners onderdeel van je dagelijks werk. 

Dit ga je doen
Afgelopen jaren is met het opstellen van de Transitievisie Warmte (TVW) en de vaststelling van de Regionale Energiestrategie Zeeland (RES) een stevige basis gelegd op het gebied van energietransitie. Jij gaat zorgen dat dit beleid wordt uitgevoerd en omgezet naar gemeentelijk beleid en acties. Je bent als beleidsmedewerker verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en aansturen van acties en beleid in het kader van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP) en de aanpak van energiearmoede. Hierbij werk je samen met verschillende interne collega’s, maar ook bedrijven, instellingen en inwoners. Daarnaast draag je actief bij aan het opstellen van nieuw gemeentelijk beleid voor een toekomstbestendige leefomgeving.

Dit is een kleine greep uit de taken die jou te wachten staan. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies vanuit jouw deskundigheid. Dat geldt zowel voor de uitvoering als voor de strategische beleidsontwikkeling. Ook vertegenwoordig je de gemeente Vlissingen bij diverse overleggen.

Beperkte middelen zijn voor jou geen blokkade, maar dagen je uit om op een creatieve manier aan de slag te gaan. Als echte (sociale) netwerker weet jij wel hoe je partijen zoals bedrijven, instellingen, inwoners en scholieren in beweging krijgt en heb je een scherp oog voor de verschillende belangen. Je benut huidige en boort nieuwe financieringsbronnen aan en stimuleert burgerparticipatie om de energie van onze inwoners te vertalen naar concrete veranderingen. Ook ontwikkelingen in het vakgebied heb je snel in de gaten,. De energie die daarmee vrijkomt, zet je om in haalbare acties en plannen. In dit kader werk je nauw samen met de beleidsmedewerkers op gebied van o.a. milieu, economie, groen en volkshuisvesting.

Samen geef je vorm aan de nieuwe ontwikkelingen en begeleid je Vlissingen en haar inwoners in het transitieproces.

Dit neem je mee

  • Je hebt een afgeronde hbo+/opleiding bij voorkeur in het vakgebied van gedragswetenschappen, sociale wetenschappen of milieuwetenschappen en aantoonbare meerdere jaren ervaring binnen het vakgebied;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in een publieke organisatie en werkervaring in een politiek context;
  • Affiniteit met financiën en budgetbeheer is een pré;
  • Affiniteit met en kennis van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP) en aanpak energiearmoede is een pré;
  • Je bent een generalist met ervaring en hebt affiniteit met duurzaamheid, energietransitie, sociale vraagstukken, gedragsverandering en participatie;
  • Je bent sociaal, praktisch en klantgericht;
  • Je houdt van het strategisch opzetten en inrichten van nieuwe beleidsterreinen en bent creatief in het vinden van oplossingen.

Dit bieden wij

  • Je gaat deel uit maken van een enthousiast en groeiend team van collega’s die werken op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie en duurzaamheid.
  • Een dienstverband van 1 fte (36 uur per week).
  • Een salaris van maximaal € 5.366,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (indicatieve functieschaal 10A salaristabel per 2 januari 2023).
  • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd, korting op je sportabonnement of de aanschaf een fiets.
  • Voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
  • Een reiskostenvergoeding.

Spreekt deze energieke functie jou aan? Maar heb je niet helemaal de achtergrond die we zoeken, maar wel de juiste intrinsieke motivatie en energie? En ben je bereid om jezelf verder te ontwikkelen. Dan zien we ook graag jouw sollicitatie tegemoet!

Solliciteren
Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer vóór donderdag 17 oktober 2024 via de solliciteren button. Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Manon de Ruijsscher, Teamleider Leefbaarheid (telefoonnummer 0 118-487249). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Thierry Scheerhoorn, HR adviseur (telefoonnummer 0118-729655).

Planning
De gesprekken vinden plaats op maandag 24 juni 2024, handig om rekening mee te houden in je agenda.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-130

Regio:

  • Zeeland

Secties:

RS/Leefbaarheid

Vacatureniveau:

HBO+/WO

Vacaturetype:

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salaris:

Max. € 5691 (Schaal 10a)

Aantal uur:

36 uur

Sluitingsdatum:

17-10-2024

Locatie:

Stadhuis Vlissingen

Contactpersonen:

Manon de Ruijsscher

tel.: +31 0118487249

Kantooradres:

Locatie: