Gemeente Vlissingen

Projectleider campusontwikkeling Kenniswerf

De Kenniswerf is dé unieke plek in Zeeland waar het gebeurt. Of je hier nu studeert, werkt, woont of onderneemt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op de Kenniswerf brengen we talentvolle studenten, gevestigde ondernemers en veelbelovende startups samen. In dit gebied wordt de komende jaren ingezet op de ontwikkeling van een campus. 

Dit doen we op een unieke plek aan zee waar de maritieme sfeer inspireert tot nieuwe ideeën. In de periode naar 2040 zet Vlissingen vol in op de ambitie om de hotspot voor delta innovatie te realiseren. Daarbij levert de stad een belangrijk en uniek aandeel in de concurrerende positie van Nederland als kenniseconomie. Hierbij wordt ingezet op de thema’s water, maritiem, veiligheid energie en voedsel. Bedrijven binnen het gewenste profiel worden zichtbaarder in de gemeente en trekken andere bedrijven met een vergelijkbaar profiel aan. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid en groei van de werkende bevolking. De kennisinstellingen zorgen voor opleidingen en onderzoek naar de genoemde thema’s.

Als projectleider Campusontwikkeling Kenniswerf zorg je voor de planvorming en/of realisatie van verschillende stedelijke en suburbane enkelvoudige projecten in het projectgebied. Daarnaast kun je ingezet worden voor ondersteunende activiteiten op inhoudelijk en procesmatig niveau.

Dit ga je doen

De Kenniswerf ontwikkelt zich tot een campus en innovatief bedrijventerrein met een aantal thema’s. Samen met de belangrijkste partners uit het gebied is hiervoor een ontwikkelvisie opgesteld. Jij zorgt in nauwe samenwerking met het projectteam en de projectpartners dat de campusontwikkeling op gang komt volgens deze visie. Dit doe je door visie en strategie om te zetten in draagvlak en planvorming voor concrete ruimtelijke projecten.

  • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie, de kwaliteit van het proces, planning, budget, kwaliteit en de projectbeheersing van de (deel)projecten en rapporteert en adviseert daarover aan de projectorganisatie en het bestuur. Je verzorgt, waar nodig, subsidieaanvragen voor deelprojecten.
  • Je geeft functioneel leiding en sturing aan medewerkers binnen de (deel)projectorganisatie en bent budgetverantwoordelijke voor de deelprojecten.
  • Je draagt (indien van toepassing) samen met de planeconoom zorg voor het bepalen en toedelen van plankosten en -inkomsten (o.a. exploitatiebijdragen).
  • Je vertegenwoordigt de gemeente en neemt actief deel in contractonderhandelingen of bent hierin leidend. Je draagt zorg voor de benodigde contractvorming en bewaakt deze.
  • Je geeft inhoudelijke en procesmatige ondersteuning bij de uitvoering van meervoudige, complexe projecten.
  • Je signaleert, adviseert en stuurt bij op projectgebonden en autonome risico’s en vertaalt deze in risico-analyses en zorgt voor de doorvertaling hiervan op projectniveau.
  • Je signaleert ontwikkelingen en draagt zorg voor passende en innovatieve oplossingen.
  • Je betrekt op een passend participatief niveau verschillende interne en externe partijen bij de projecten.

 

Dit neem jij mee

  • Je bent samen met je team in staat zichtbaar te maken dat de kenniswerf in ontwikkeling is;
  • Je hebt HBO+/wo-werk-en -denkniveau en hebt een achtergrond in de ruimtelijke Ontwikkeling;
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden en hebt bij voorkeur ervaring met het adviseren van het openbaar bestuur;
  • Je bent een harde, betrouwbare werker die weet van aan- en doorpakken. Je toont inspirerend leiderschap en eigenaarschap, je zorgt voor innovatieve en integrale oplossingen en je weet interne en externe partijen resultaatgericht te verbinden en enthousiasmeren voor de gezamenlijke opgave;
  • Organiseren en coördineren, omgevingsbewust, inleven in verschillende stakeholders, knopen doorhakken, richting geven en onderhandelen op belangen zijn vaardigheden waar jij je in herkent.

 

Dit bieden wij

  • Een dienstverband van 1 fte, dit is 36 uur per week. Een fulltime invulling heeft de voorkeur, maar minder is bespreekbaar.
  • Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor één jaar. Bij goed functioneren, zetten we na dit jaar het contract om in een vast dienstverband.
  • Een salaris van maximaal € 5.997 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (indicatieve functieschaal 11, salaristabel per 01 januari 2024). Op termijn is een salaris van maximaal € 6.385 in de uitloopschaal bereikbaar op basis van het functioneren.
  • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of andere doelen.
  • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5 baan hoeft niet voor iedereen te werken. Thuis werken behoort tot de mogelijkheden, zodat je werk en privé prima kunt combineren. Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden.
  • Wij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor doe je zelf voorstellen en kan een persoonlijk ontwikkelplan worden gemaakt.
  • Je krijgt de beschikking over moderne (ICT) faciliteiten zoals een laptop en mobiele telefoon en (indien gewenst) een passende thuiswerkplek.

 

Solliciteer
Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer vóór donderdag 2 mei 2024 via de solliciteren button . Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Michel de Vos, teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling (0118-487497). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met John van den Heuvel, HR adviseur (telefoonnummer 0118-487306).

Planning
De gesprekken staan gepland op dinsdag 7 mei 2024. Handig om rekening mee te houden in je agenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024-79

Regio:

  • Zeeland

Werkuren:

Fulltime

Secties:

RS/Ruimtelijke ontwikkeling

Vacatureniveau:

HBO+/WO

Vacaturetype:

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salaris:

Max. € 5997 (Schaal 11)

Aantal uur:

36 uur

Sluitingsdatum:

02-05-2024

Locatie:

Stadhuis Vlissingen

Contactpersonen:

Kantooradres:

Locatie: